Ediția Decembrie roșu, 12 decembrie 2024
2024-12-12Emisiunea „Ţară, ţară, cine eşti?” este un format inedit, primul de acest gen, care contrapune două Românii: una a problemelor şi alta a soluţiilor. Fiecare ediţie aduce în faţa publicului câte doi invitaţi – unul care cunoaşte foarte bine tema din perspectivă profesională şi unul care este un exemplu pentru cum a reuşit să rezolve pe cont propriu problema pusă în discuție.
„Telescoala” oferă celor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Evaluare Naţională posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen, dar şi noutăţi, unele dintre cursuri fiind abordate pentru prima dată în istoria televiziunii.
O emisiune care întoarce pe toate feţele şi ne ajută să înţelegem cele mai importante evenimente ale unei zile, din ţară şi din străinătate.
Emisiunea a adunat de-a lungul anilor, ca într-o imensă ladă de zestre, obiceiuri populare, cântece, tradiţii şi orice altceva şi-ar mai fi putut dori să colecţioneze un iubitor de folclor.
În apropierea aniversării a 67 de ani ai Televiziunii Române, urmărim povestea unui om şi a unui profesionist a cărui carieră s-a împletit cu istoria TVR şi a dezvoltării industriei de divertisment tv.
Documentarul „Titus Munteanu. O viaţă în televiziune”, semnat de regizoarea Victoria Baltag, este un omagiu adus regretatului om de televiziune.
Andrei Pleșu și Daniel David, două personalități marcante ale societății noastre, au construit un amplu dialog despre cele trei decenii ale istoriei postdecembriste, dar și despre cosmopolitul secol al XIX-lea, când elitele vremii puneau bazele modernizării statului român. Întâlnirea a fost organizată de Asociația Rethink România la Institutul Francez din București, în prezența directorului institutului, Julien Chiappone-Lucchesi, și deschide seria de evenimente „Rethink Talks”.
Televiziunea Română împreună cu UNESCO lansează seria de minidocumentare „2x65”, în care 65 de personalităţi ale TVR, prezentatori sau realizatori de emisiuni, vor prezenta 65 de monumente de patrimoniu UNESCO.