loader

A doua Românie

Aflăm cum au petrectut copiii români de pretutindeni, de ziua lor, la un festival inedit, 1uniFEST, un festival dedicat lor și care a durat cât nunțile din povești: 3 zile și 3 nopți. 

Prin Zoom: Nadia Tătaru, co - fondator Itsy Bitsy FM şi organizatoare  a Festivalului Petrecerilor de Acasă pentru Copii- 1uniFEST . 

Într-o perioadă în care viață artiștilor a suferit schimbări radicale, din cauza suspendării evenimentelor publice, numeroase concerte s-au transferat în spațiul virtual, multe cu rezultate remarcabile, apreciate de publicul aflat la un click distanță. Un exemplu este proiectul Muzicieni români la Roma, organizat de Accademia di România în Roma, care a dorit să reunească într-o microstagiune muzicală, accesibilă tuturor, muzicieni români sau care îndrăgesc România. 

Prin Zoom: Mihai Stan, Coordonatorul proiectului de la Accademia di Romania. 

Una dintre artistele de mare valoare care a răspuns prezent invitației de a participa la proiectul Muzicieni România la Roma este soprana Rodica Vică. Invitată a multor opere și filarmonici din România și din străinătate, Rodica Vică este câștigatoarea a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Doctor în muzică din 2016 și stabilită la Viena, a rămas foarte apropiată de România și de publicul său de acasă și o dovadă este și acest interviu. 

Prin Zoom: soprana Rodica Vică

Renumita pianistă de origine română Mara Dobrescu, stabilită în Franța, trăiește cu România în suflet, așa cum mărturisește ori de câte ori are ocazia. Pentru că aici își are rădăcinile, iar Franța i-a dat aripile. Între recitalurile din numeroase țări și și concertele de muzică de cameră, revine deseori în România și nu a ezitat să accepte invitația de a particpa la proiectul Muzicieni România la Roma. 

Prin Zoom: pianista Mara Dobrescu 

Ziua internațională a Jazz-ului nu putea fi ignorată într-un proiect muzical, precum cele despre care vorbim, așa că pianista de jazz Ramona Horvath i-a ajutat pe melomani să o sărbătorească așa cum se cuvine.

Prin Zoom: pianista Ramona Horvath


Pentru a demonstra o dată în plus că putem fi departe, dar împreună, coordonatoarea uneia dintre cele mai active și creative școli românești din Canada, povestește cum au sărbătorit copiii români din Canada de 1 iunie.

 Prin Zoom:  Otilia Tunaru, coordonatoare a Școlii Junimea Română

Prezintă: Corina Dobre

 

A doua Românie, 11 iunie 2020

  • Data: 2020-06-11