loader

A doua Românie

*În Joia Mare, echipa emisiunii vă aduce în atenţie poveşti de viaţă ale unor oameni care au ales să îşi ajute semenii, nu doar prin rugăciune, ci şi prin fapte, oameni care „sfinţesc locul” în comunităţile româneşti din străinătate în care trăiesc.

Maica Cleopatra Ştefănache este una dintre cele trei maici de la Mănăstirea din Godoncourt, Franţa. Este medic veterinar şi oferă ajutor, între altele, femeilor însărcinate aflate în dificultate şi familiilor acestora.

De anul trecut şi românii din Scoţia se pot simţi acasă în primul lăcaş de cult românesc, aflat la Dundee, acolo unde este paroh Părintele Andrei Dosoftei. De atunci îl slujeşte pe Dumnezeu în Parohia care i-a fost încredinţată, cu dragoste, nădejde şi credinţă, spre folosul credincioşilor.

Părintele Teodor Tăbuş, tânărul paroh de la noua Biserica Ortodoxă Românească din Köln, vindecă suflete şi organizează acţiuni caritabile pentru copiii din România. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Tineretului Ortodox Român din Germania şi a organizat, în ultimii ani, numeroase activităţi cu tinerii.

Moderator: Corina Dobre
 

A doua Românie, 29 aprilie 2021

  • Data: 2021-04-29