loader

Adevăruri despre trecut

*„Cutia cu vise”

Prin anii ’60-’70, cînd studențimea a început să ciulească urechile cu greu spre Europa și cînd muzica era unul din bunurile de consum care îti putea da libertatea pe care altfel n-o aveai, Casa de cultură a studenților Grigore Preoteasa din București era ca un magnet cultural și social. Aici se făceau cursuri de limbi străine, de dans, de muzică, iar în weekend se țineau seri de discotecă si ceaiuri dansante. În sălile de spectacol cântau trupe ca Mondial, Roșu și Negru, Sfinx, FFN, Semnal M.

Pe lângă ei, serile mai erau înfierbântate de formația de muzică ușoară a lui Rolf Albricht, cu care cînta Margareta Pâslaru, de soliști ca Anda Călugăreanu, Dan Tufaru, Pompilia Stoian sau Dan Spătaru. Nae Lăzărescu împreuna cu Nucu Petrescu si alți doi glumeți făceau momente vesele între cele muzicale, un fel de stand up comedy în fază incipientă.

Mai târziu a apărut grupul vocal Song, condus de  inimosul Ioan Luchian Mihalea, Teatrul Podul, animat de omul de teatru care a fost Cătălin Naum și cineclubul Studfilm condus de Emilian Urse. Dar nu numai atât!  În sala de cinema puteau fi văzute filme străine la modă în anii aceia, iar trupele profesioniste de teatru dădeau spectacole la tarife studenţeşti.

Producător: Raluca Rogojină

 

Adevăruri despre trecut, 11 noiembrie 2020

  • Data: 2020-11-11