loader

Drag de România mea!


* Călătorie folclorică autentică la „Drag de România mea!”

Identitatea românească stă în folclorul autentic, în fiecare tradiţie, în portul popular, în dans şi în înţelepciunea ţăranilor români. Lumea se schimbă, valorile se modifică, dar folclorul trebuie să rămână un reper, o parte a culturii noastre. 

Duminica aceasta, de la ora 15.00,  facem o călătorie folclorică prin Moldova, Bucovina, Oltenia, Ardeal, Bihor şi Maramureș. Şapte  artişti populari cu.....  „Drag de România mea!” vin să cânte, să danseze şi să promoveze simbolurile autentice ale zonelor istorice pe care le reprezintă cu mândrie.

Bucovina este pusă în valoare, prin joc şi voie bună, de Cristina Gheorghiu şi de Marius Petrică Zgâianu.Din  Oltenia vine Constantin Măgureanu, artistul cu o carieră de aproape 40 de ani. Manager al  Ansamblului Ţara Vrancei, minunata Maria Murgoci  ne prezintă,  într-o interpretare aparte, cele mai frumoase cântece populare.Bihorul este reprezentat de Leontin Ciucur, rapsod  de seamă şi director artistic al Ansamblului  Profesionist Crişana. Câştigătoare a trofeului Crizantema de Aur,  Domnica Dologa ne aduce Bistriţa  mai aproape de suflet.Cu veselie, umor şi cântec de joc din Sălaj ajunge, în studioul Drag de România mea!, Radu Ciordaș. 

Împreună cu Paul Surugiu - Fuego şi  Leontin Ciucur, artistul aduce un omagiu  lui Emil Gavriș.

Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător: Codruţa Prunariu

 

Drag de România mea! 23 mai 2021, partea I

  • Data: 2021-05-23