loader

Exclusiv în România

*Anul acesta, în mod cu totul neconvențional, vrând - nevrând, pregătim Paștele într-o atmosferă de… Crăciun! 

   La Șirnea, printre troienele începutului de primăvară, ne croim drum cu greu până la casa restaurată de Charlie Ottley, realizatorul britanic de film care își dedică timpul salvării patrimoniului românesc și mediatizării frumuseților României. 

Autorul seriilor „Wild Carpathia” și „Flavours of Romania” și-a petrecut ultimele luni transformând o casă bătrânească de la poalele Pietrei Craiului în propriul său cămin, cald, primitor și nu în ultimul rând, dotat cu tot confortul propriu unei locuințe a secolului al XXI-lea. Așa încât, Cristi Tabără se încumetă să ajungă, în sania trasă de cal, până în valea pitorească unde se găsește. Află povestea uluitoarei transformări, dar și multe istorii din viața de zi cu zi pe care o duce Charlie printre sătenii care l-au adoptat întru totul. 

Iar între timp, restul echipei „Exclusiv în România” urcă pe dealuri mai puțin umblate, pentru a descoperi, călare și la pas, Șirnea tainică, vechi cărări ce legau casele odinioară pline de viață și peisaje care îți taie răsuflarea.

O drumeție care se termină chiar la timp pentru a-i surprinde pe Charlie și Cristi în ipostaza de ucenici ai doamnei Marioara, la pregătirea mesei de Paște. O masă la care ne vom reuni cu toții pentru a spune „Hristos a înviat!”.

Prezintă: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 

Exclusiv în România, 2 mai 2021

  • Data: 2021-05-02