loader

Un doctor pentru dumneavoastră

*Guta - „Regele bolilor și boala regilor”

Invitată: conf. dr. Daniela Opriș- Belinski, medic primar medicină internă și reumatologie, Spitalul Clinic Sfânta Maria

Guta, o tulburare a organismului cauzată de creșterea nivelului acidului uric din sânge și depunerea sărurilor acestuia, în urma dereglării metabolismului proteic, afectează articulațiile și alte organe interne. Este întâlnită mai des în zonele cu un nivel de trai ridicat. Aproximativ 2% din locuitorii lumii dezvoltate se confruntă cu această afecțiune. Apare doar atunci când, pe lângă predispoziția genetică, se adaugă un aport exagerat de alimente bogate în purine. Este o forma de artrită care poate afecta pe oricine și se manifestă prin crize dureroase intense, care apar spontan, umflătură, roșeață și încălzirea articulației. Poate afecta de obicei articulația de la baza degetului mare, având senzația de arsură, sau mai multe: articulația gleznei sau a genunchiului. Crizele se pot declanșa pe timpul nopții și cresc în intensitate în următoarele 12 ore. Durerile dispar în maxim 10 zile. Să identificăm, să tratăm și să prevenim această afecțiune.

*Cavitatea bucală - Fereastră spre sănătate

Invitat: dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, specializare în implantologie orală, Clinicile dentare dr. Leahu

Cavitatea bucală este „fereastră spre sănătatea generală”. O sănătate generală optimă este posibilă dacă avem o sănătate orală bună. Diagnosticarea problemelor cavității bucale, corect și la timp, de la sângerări gingivale, miros neplăcut, până la lipsa dinților și durerile insuportabile, impune aplicarea metodelor moderne de tratament. Specialiștii recomandă prevenirea afecțiunilor stomatologice ca o prioritate prezentă și viitoare. Un abonament stomaologic poate fi util în acest sens.

Moderator: Măriuca Mihăilescu


 

Un doctor pentru dumneavoastră, 20 mai 2021

  • Data: 2021-05-20