loader

Un doctor pentru dumneavoastră

*Chirurgia estetică

Invitat: prof. dr. emerit Ioan Lascăr-medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Şef Clinica de Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgenţă din Bucureşti

Chirurgia estetică este o ramură a chirurgiei plastice cu rolul de a îmbunătăți aspectul estetic al corpului uman, prin corectarea unor deficiențe morfologice existente de la naștere sau dobândite ulterior sau îndepărtarea semnelor îmbătrânirii. Intervențiile chirurgicale estetice sunt în continuă creștere și se referă la chirurgia estetică facială și a corpului. Cele mai căutate intervenții chirurgicale de către femei sunt: mărirea, ridicarea sau reconstrucția sânilor, liposucția, abdominoplastia, blefaroplastia sau rinoplastia. Bărbații solicită de obicei: liposucții, rinoplastii, blefaroplastii și ginecomastii. Victimelor accidentelor li se oferă șansa la o viață mai bună prin proceduri estetice actuale. Evoluția în acest domeniu este uluitoare și permite rezolvarea celor mai complicate cazuri. Este extrem de importantă alegerea chirurgului, care ar fi ideal să aibă multă experienţă în practica chirurgicală pentru a rezolva probleme dificile și eventuale complicaţii ce pot însoți actul chirurgical.

 *Doctor pentru românii din Italia

Invitat: dr. Alin Florin Udeanu-medic stomatolog

Traiectoria profesională ascendentă a doctorului Udeanu poate fi o lecție de viață pentru oricine. A renunțat la fotbal în urmă cu 15 ani, a terminat Facultatea de Medicină Dentară  la București și a urmat cursuri de implantologie clasică și avansată în Italia. Cu fonduri europene, a fondat  propriul cabinet în București. A început o colaborare strânsă cu mentorul său, dr. Enrico Marcon și drumurile dintre România-Italia s-au înmulțit. De cele mai multe ori, pacienții pe care-i opera când mergea în Italia erau români și a gândit un proiect pentru românii stabiliți în Italia, parafând  un parteneriat cu clinica italiană coordonată de mentorul său, cu scopul de a oferi românilor oportunitatea de a se trata atât în România cât și în Italia.

 *Transplantul hepatic, o șansă la viață

Invitat: prof. dr. H.C. Vlad Braşoveanu-medic primar chirurgie generală, Centrul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec”, Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti

Primul transplant hepatic s-a realizat în România în urmă cu 21 de ani. Un ficat bolnav, care nu își mai poate îndeplini funcțiile, poate fi înlocuit cu unul sănătos, prelevat de la donator decedat sau viu. Insuficiența hepatică poate să apară din cauza unei hepatite virale, cronică cu ciroză, infecții sau a unor substanțe care ajung în corp, inclusiv alcool. Împreună cu echipele chirurgicale invitatul nostru este autorul unor premiere în România și Republica Moldova. Ultima reușită, recoltarea unui fragment de ficat de la donator a fost asistată laparoscopic, cu beneficii cum ar fi siguranță sporită și o recuperare rapidă. În urmă cu câteva zile, la Spitalul Republican din Chișinău, a coordonat o intervenție care a durat 8 ore și a adus o premieră națională în spațiul românesc - transplant hepatic pediatric - la un băiat în vârstă de 2 ani și 8 luni, cu recoltarea unui fragment de ficat asistată laparoscopic de la donator viu (mama). Vom afla cum este viaţa unui pacient înainte şi după transplantul de ficat.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

 
 

Un doctor pentru dumneavoastră, 17 iunie 2021

  • Data: 2021-06-17